Nieuwsoverzicht

Op de Solex naar de Grebbelinie

De Grebbelinie is een gebied waar veel Nederlandse historie is geschreven. Er is tussen Woudenberg en Scherpenzeel een interessant bezoekerscentrum mét de mogelijkheid om een rondleiding te maken, onder leiding van een ervaren gids. Omdat dit centrum met de Solex binnen een uur te bereiken is, kunt u een mooie combinatie maken met een historisch leuke Solextocht én een boeiende kennismaking met de Grebbelinie.


Staphorster variant op de Solex

Dat maken we niet iedere dag mee: dames in klederdracht op de Solex. Maar recent hebben vier in authentieke Staphorster dracht gestoken dames een tour gereden door de omgeving van Woudenberg. Dat is niet onopgemerkt gebleven, we kregen van heel veel mensen reacties!


Bruidspaar kiest Solex als vervoermiddel

Het Woudenbergse bruidspaar Wouter Hol en Alyanne Westerveen heeft bijzonder vervoer ingezet voor verplaatsing van de daggasten. Met onze nostalgische Solex-brommers reed men vanuit Woudenberg naar de kerk van Maarsbergen om via een fraaie rit door het buitengebied weer in Woudenberg terug te keren. Het droge weer zorgde er mede voor dat de gasten zich prima vermaakten onderweg. 


Intocht Sinterklaas op een Solex

Sinterklaas en zijn Pietenkorps kozen dit jaar in Zeist niet voor vervoer met schimmel of stoomboot, maar stapten op de Solex. Solexverhuur Woudenberg zorgde ervoor dat zowel Sint als Pieten een bezoek konden brengen aan Youké Kinabu.


Slowaken op de Solex!

Niet alleen Nederlanders rijden een tour op de Solex, ook toeristen maken graag een rit op het unieke brommertje. Zo ging een groep Slowaken - samen met Nederlandse vrienden - met de tweewieler de Hollandse bossen en weiden door.


Grootste Solextour, zie ze rijden in deze video!


Nieuw Solexseizoen gestart!

In de tweede helft van maart is het Solexseizoen gestart. Hoewel de temperaturen nog aan de frisse kant waren, stapten enkele tientallen enthousiaste deelnemers op de Solex! Zij reden door de landelijke omgeving van Woudenberg. Aan de foto is te zien dat de stemming er goed in zat!


Solexverhuur Woudenberg in uitzending RTV Utrecht

Solexverhuur Woudenberg was onlangs te zien op de regionale zender RTV Utrecht. In het programma 'Welcome to Youtrecht' reden buitenlandse toeristen op onze Solexen. 


Solextocht in oranje sfeer

Solexverhuur Woudenberg organiseerde op Koninginnedag een Oranjetocht. Deelnemers werden verwelkomd met oranjegebak, reden in oranje uitdossing en kregen na afloop oranjebitter of een ander oranje drankje geserveerd. Een geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is!


Bruidspaar kiest Solex op trouwdag

Het bruidspaar Hinse Gerritsen en Rozemarijn van Drie koos voor hun trouwdag op vrijdag wel een heel bijzonder vervoermiddel voor de gasten. Zij legden de afstand van Hoevelaken naar het gemeentehuis van Nijkerk af met klassieke Solex brommers. Zelf nam het bruidspaar plaats in een tuktuk. Ook de terugreis, van Nijkerk naar de kerk in Hoevelaken, werd gereden met de nostalgische jaren ’60 brommertjes van Solexverhuur Woudenberg! 


 

Actueel

Nu ook e-choppers!

Solexverhuur Woudenberg verhuurt in het komende seizoen naast de nostalgische Franse Solex-brommertjes ook supermoderne Spyder e-choppers. Roel en Coby van de Lagemaat hebben bij importeur Spyder Wheelz twintig exemplaren besteld die medio maart binnenkomen. “Het rijden op een e-chopper is qua snelheid en gemak vergelijkbaar met de Solexen en ook bij deze choppers is het dragen van een helm niet nodig. Het is een ideale manier om te genieten van de prachtige natuur op de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei”, vertelt Roel van de Lagemaat van het in Woudenberg gevestigde bedrijf. “Combiverhuur van e-choppers en Solexen is ook mogelijk omdat ze ongeveer even snel rijden”.

Waar de Solex vooral nostalgische gevoelens oproept, heeft de e-chopper een modern en stoer karakter. De ‘bike’ maakt gebruik van een stille elektromotor die een maximale snelheid van maximaal 25 km per uur geeft. Kenmerkend voor de e-chopper is het hoge stuur en de comfortabele ‘zit’: geen zadel maar een ‘seat’. Voor een nog meer ontspannen gevoel is er voor de voeten een treeplank. “We hebben er zelf op gereden en je toert er heel makkelijk mee weg. Instructie is bijna niet nodig”, zegt Coby van de Lagemaat, die niet kan kiezen wat leuker is: de Solex of de e-chopper. “Ze hebben allebei hun charmante kanten.”

In trek
De aanschaf van e-choppers is een stap naar een uitbreiding van het programma van Solexverhuur Woudenberg. Wat ruim tien jaar geleden bescheiden begon met enkele Solexen en steps, is stap voor stap uitgebreid. “We krijgen ieder jaar meer gasten en de belangstelling van zowel families, vriendengroepen als bedrijven neemt alleen maar toe. Die willen we nu met de e-choppers meer mogelijkheden bieden”, aldus Coby van de Lagemaat. Daarbij is de omgeving van Woudenberg ook steeds sterker in trek bij mensen vanuit heel Nederland. “Met onze Solexen en straks e-choppers kan men de bossen en landerijen ontdekken. Maar met de piramide, het Henschotermeer en horecavoorzieningen hebben we meer in huis dan we onszelf soms realiseren. Daarom werken we graag samen met andere ondernemers in Woudenberg en omgeving.”


Nieuw: teambuilding op de Solex

Solexverhuur Woudenberg introduceert een nieuw arrangement: Tour & Team. Onder leiding van een ervaren, professionele coach gaat uw team aan de slag met uitdagingen, opdrachten en vraagstukken. Deze staan allemaal in het teken van samenwerking en onderlinge communicatie. Natuurlijk is een Solextour onderdeel van het arrangement, maar deze is uitgebreid met een aantal opdrachten en instructies. Meer informatie? Klik hier!


Meer nieuws? Klik hier!